0
سبد خرید شما خالیست!
میتواند برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید
بهترین کتاب های روانشناسی کودک

بهترین کتاب های روانشناسی کودک به والدین در شناخت بهتر کمک می کند. درک فضای فکری و روحی کودکان اغلب از مسائلی است که والدین را درگیر می کند و باعث می شود آنها گاهی با استیصال با این موضوع برخورد کنند. درواقع عدم شناخت دنیای کودک و شیوه پردازش احساسات در مغز کودکان می تواند چالش بزرگی برای والدین باشد.

 

بهترین کتاب های روانشناسی کودک

برای اینکه والدین بدانند چطور می توانند چالش های رفتاری خود با کودک خود را با کمترین دردسر پشت سر بگذارند لازم است که آگاهی خود را در این زمینه افزایش داده و از منابع مهم بویژه کتاب های نوشته شده در زمینه رواشناسی کودک بهره ببرند.در حوزه روانشناسی کودک نیز مانند زمینه های دیگر تلاش بسیاری صورت گرفته و کتاب های ارزشمندی به چاپ رسیده که دریچه آگاهی بوده و دسترسی به مغز و افکار و احساسات کودکان را آسان می کند. از جمله این کتاب ها موارد زیر است.

1-تربیت بدون فریاد یکی از بهترین کتاب های رواشناسی کودک

تربیت بدون فریاد یکی از بهترین کتاب روانشناسی کودک است که به قلم هال ادوارد رانکل به نوشته شده و با شیوه های اصولی به والدین می آموزد در آرامش به تربیت کودکان بپردازید.

زمانی که شما فریاد می زنید ممکن است که از کارهای کودک به شدت خسته یا عصبی شده باشید و با فریاد زدن قصد کنترل کردن شرایط را دارید اما مسئله این است که در زمان فریاد زدن چیزی جز صدای شما شنیده نمی شود و درواقع این اقدام شما پیامی را انتقال نمی دهد حتی می تواند به آموزش خشم و پرخاشگری نیز منجر شود.

هال ادوارد در کتاب تربیت بدون فریاد به آموزش روش های ارتباطی می پردازد و به والدین کمک می کند تا آرامش را به زندگی خود و روابط شان با فرزندان برگردانند.

2-علیه تربیت فرزند

نام دیگری از کتاب های رواشناسی در زمینه کتاب تربیت کودک است که به همت آلیسون گوپنیک نوشته و منتشر شده است. نویسنده با این کتاب تلاش می کند تاثیرات مخرب برخی شیوه های تربیتی را به مخاطبان نشان بدهد.

یکی از شیوه های تربیتی غلط که نویسنده به آن اشاره می کند فراهم کردن شرایط امن و آرام برای برنامه ریزی تربیتی برای فرزندان است. او معتقد است این روش می تواند باعث شکل گیری قالب های از پیش تعیین شده باشد که از تربیت صحیح کودک جلوگیری کرده و راه های رشد خلاقیت کودک را مسدود می کند و اجازه نمی دهد آنها انسان های مقاوم و خلاق تربیت شوند.

3-کودک کامل_مغز

این کتاب همانطور که از نام آن مشخص است در خصوص مغز کودک نوشته شده و تربیت کودک را به گونه ای پیش می برد که به پرورش ذهن و مغز کودک بپردازد. کتاب کودک کامل مغز توسط گروهی از نویسندگان به نام های داینل جی، سیگل و تینا پین برایسون نوشته شده است و اهداف زیر  را دنبال می کند.

  • فرزند پروری با پیش فرض دانستن دو مغز بهتر از یک مغز است
  • یکپارچگی مغز راست و مغز چپ
  • ایجاد اتحاد و یکپارچگی در طبقه بالا و پایین مغز
  • اتحاد و هماهنگی حافظه برای رشد و شفا
  • یکپارچگی خود و دیگری

4-چگونه ذهن کودک رشد می کند

این کتاب یکی از آثار دیگر در حوزه روانشناسی کودک است که توسط دیوید کوهن نوشته شده و هدف از آن رشد شناختی کودک، بهبود گفت و گو، نحوه درک و یادگیری، استدلال، حافظه و رشد اخلاقی است.دانستن و علم به اینکه ذهن یک کودک چه پروسه ای را طی می کند و چگونه رشد می کند به والدین کمک می کند تا با شیوه های درست تربیتی و رفتاری کودک خود را در مسیر رشد یاری کنند و این مهم در کتاب مذکور به خوبی شرح داده شده است.

5-شهربازی هوش هیجانی

شهربازی هوش هیجانی یکی از بهترین کتاب هایی است که توسط برخی روانشناسان ایرانی به نام های رضاعلی نورزی، منیره عابدی، مریم صانعی و آسیه محسنی به رشته تحریر درآمده و مجموعه 9 جلدی است که به هدف رشد و بهبود هوش هیجانی کودکان نوشته شده است.

خواندن این کتاب به والدین کمک می کند با یادگیری مطالب و به کارگیری آنها در مواقع لزوم به رشد هیجانان، عواطف و احساسات کودکان کمک کنند. کودکان با این شیوه های صحیح بهتر می توانند در موقعیت های احساسی و عاطفی خود را مدیریت کنند و از چالش های احساسی به شکلی صحیح عبور کنند. رویکرد بازی به کارگرفت شده در این کتاب به میزان مطلوبی به رشد هوش هیجانی کودکان کمک می کند. در این رابطه کتاب بازی سرگرمی خلاقیت پیشنهاد می شود.

بهترین کتاب های روانشناسی کودک

6-نخستین داستانها برای فکر کردن

رابرت فیشر نویسنده کتاب نخستین داستانها برای فکر کردن با هدف یادگیری و رشد ذهنی کودکان به نگارش این کتاب همت گمارده و تعداد 30 داستان از ملل مختلف را در یک کتاب جمع کرده است. پرسش های دو مرحله ای مطرح شده در پایان هر داستان به کودکان کمک می کند تا به پاسخ درست در زمینه داستان مطرح شده برسند و به این طریق و با تحلیل داستان به درک و رشد مغزی آنها کمک فراوانی می شود.

7-کودکان خردسال و والدین آنها

اثری از گرتراود دیم_ویله، کتابی است با نگاهی روان کاوانه به زندگی و دنیال کودکان در سال های ابتدایی زندگی که سعی می کند به والدین نشان بدهد در خصوص کودکان چه واقعیت هایی وجود دارد که آگاهی از آنها به تعامل والدین و کودک کمک بسزایی می کند. درک دو دنیای موازی که یکی دنیای تعامل کودک و والدین است و دیگری دنیای خواسته ها و ایده آل های والدین به تربیت بهتر کودک و ارتباط موثر با او کمک می کند و والدین را از عدم سازگاری و مغایرت ها نجات می دهد.

8-با کفش من راه برو یکی از بهترین کتاب های رواشناسی کودک

از دیگر کتاب های مفید در زمینه روانشاسی کودک می توان به کتاب با کفش من راه برو از اورلی کرتن یاد کرد.هدف نویسنده از نگارش این کتاب این است که به والدین کمک کند یادبگیرند چطور با احساسات فرزندان خود روبرو شوند و چه عکس العملی نشان بدهند تا ارتباط موفقی بین والد و فرزند شکل بگیرد.

اولین گام برای ارتباط موثر با کودک شناخت احساسات مختلف کودک و سپس درک آنها برای بازخورد مناسب است. درواقع با کفش من راه برو به طور واضح به معنای قرار گرفتن در جایگاه کودک و تماشای دنیا از دریچه احساسات کودک است.

9-جوجه اردک های زشت یکی از بهترین کتاب های رواشناسی کودک

کتاب جوجه اردک های زشت حاصل زحمت و نگارش بوریس سیرولینک متخصص اعصاب، روان پزشک و روانکاو معروف فرانسوی است. بوریس سیرولینک در کتاب ذکر شده نمای بسیار مهم و جالبی از ضربات روحی که به کودکان وارد می شود نشان می دهد و سعی دارد مخاطب را متوجه این موضوع کند که بیان احساسات از مهارت هایی است که به افراد کمک می کند نیروی ذخیره روانی را برای ادامه زندگی فراهم کنند.

این نویسنده و روانکاو بزرگ قسمتی از تجربیات خود درنتیجه قرار گرفتن در شرایط سخت زندگی و زندگی در اردوگاه کار اجباری به دست می آورد و زندگی خود را وقف تحقیق و مطالعه پیرامون درک و بیان احساسات و یادگیری مهارت های اجتماعی می کند.  در این رابطه کتاب خواسته فرزندان از پدر و مادر پیشنهاد می شود.

10-هوشمند اما پراکنده

یکی از اتفاقات شایعی که برای بسیاری از کودکان می افتد این است که علی رغم هوش مناسب آنها نمی توانند متمرکز رفتار کنند و عمل و فکر خود را با هم هماهنگ کنند. ممکن است تکالیف خود را فراموش کنند، یادداشت یا وسایل خود را گم کنند و نامنظم به نظر برسند.

نویسنده گان کتاب هوشمند اما پراکنده، پگ داوسن، ریچارد گار در این کتاب سعی دارند به بررسی ریشه های این موضوع بپردازند که چرا با وجود هوش بالا کودکان نمی توانند افکار و اعمال خود را هماهنگ پیش ببرند و این بی نظمی چگونه در ذهن کودک اتفاق می افتد.

 

سخن پایانی

دنیای کودکی یک دنیای بسیار پیچیده است که نحوه کارکرد مغز کودک به این پیچیدگی دامن می زند و می تواند باعث عدم درک والدین از ساز و کار احساسات یا اعمال کودک بشود. لذا افزایش آگاهی و استفاده از کتب معروف در حوزه روانشناسی کودک می تواند برای ایشان موثر و مفید باشد.

مشاوره و پشتیبانی